Yogakurser i Örnsköldsvik och Husum

Medicinsk Yoga

Passar dig som på olika sätt känner dig utmattad fysiskt, mentalt, emotionellt eller själsligt. Det är för dig som längtar efter läkning, glädje, balans och livskvalité. Det är en kurs för dig som vill så frön till positiva förändringar i dig själv.

Vill du ta rodret och styra över ditt eget välbefinnande och din hälsa? Då är detta kursen för Dig!  Kursen passar dig som allmänt vill öka ditt välbefinnande, för dig med migrän/huvudvärk, sömnsvårigheter, värk, oro, olika former av andnings- och utmattningsproblematik, hjärtrelaterade besvär, magbesvär, orörlighet, rygg/nacke/axlar m.m Under kursen ligger fokus på att stärka ditt energisystem och att aktivera de självläkande processerna i din kropp. 

Du hämtar inspiration och styrka under lektionerna en gång/vecka för att sedan fortsätta själv, regelbundet hemma. Hemmaträningen är viktig och det är denna regelbunda egenträning som ger möjlighet till förändring. 

Här kan du läsa mer om Medicinsk yoga och forskning: Mediyoga och forskning

Medicinsk Yoga - mjukyoga, på stol för dig som vill

Mjuka pass i en härlig mix av medicinskyoga och kundaliniyoga på stol. Passar både dig som vill yoga på matta och på stol. Varje övning instrueras i 2 olika varianter. Perfekt för dig som vill gå mjukt och varsamt fram, för dig som är under rehabilitering, för dig som är äldre och för dig som tycker att kursens tid passar bra. Alla övningar i grundkursen på dagtid onsdagar 10.30 går att utföra sittande på stol liksom kursen på tisdagar kl 17.00.

Kundaliniyoga

Kundaliniyoga handlar om att skapa balans i och emellan kropp, sinne och själ. De olika kurserna i Kundaliniyoga passar dig som längtar efter just Balans i kroppen, sinnet och själen. Balans inom dig i ditt liv, balans i relation till dig själv och till din omvärld. Vi lyssnar till kroppen på vad den vill säga oss, vi observerar sinnet och hur det påverkar oss och vi vänder oss kärleksfullt till vårt inre och visar oss själva den respekt vi förtjänar genom att bara vara precis de vi är.

Du hämtar inspiration och styrka under lektionerna en gång/vecka för att sedan fortsätta själv, regelbundet hemma. Hemmaträningen är viktig och det är denna regelbunda egenträning som ger möjlighet till förändring. 

Hathayoga med Ayurvediskt flöde

Även så kallad Ayurvedayoga - är Hathayoga som anpassas efter årstiderna och/eller kroppskonstitution. I den härliga ayurvedayogan kombineras mjuka rörelser med mer kraftfulla övningar och djup avslappning. Alla övningar är anpassade för nybörjare och kurserna utgår ifrån årstidernas växlingar och vilken tid det är på dygnet. Vad behöver vi under hösten/vintern för att balansera hela vårt system? Vad behöver vi under den tid på dagen när vi utför yogan? När du sedan fortsätter att träna ayurvedayoga på fortsättningsnivå så kan du få yogaövningar anpassade efter dina egna behov. Fortsättningskurser startas när vi har tillräckligt många deltagare. Ayurvedayoga finns både i en mjuk form och en mer fysiskt krävande form. För att delta i Ayurvedayogan behöver du kunna ta dig upp och ner från golvet.

Yin Yoga

I denna härliga kurs vilar vi oss in i positionerna helt kravlöst, ställningarna utförs liggande eller sittande på yogamattan av ull och här får du slappna av helt. Vi använder oss av bolster för att underlätta i övningarna. Du stannar flera minuter i varje position och praktiserar samtidigt Medveten Närvaro – Mindfulness.

Yinyoga är särskilt effektiv för stela och orörliga personer och har visat sig hjälpa vid ryggvärk, knä och/eller nackproblem. Vid en stressad och snabb livsstil med mycket prestation är den utmärkt.

Chakrayoga

Chakrayoga är en kurs då vi fokuserar på våra energihjul (chakran) som är subtil energi som sitter i våra kroppar från svanskotan upp till hjässan. Vi har åtta stora energi hjul i våra kroppar och vi kommer att fokusera på ett chakra vardera gång vi träffas. Vi träffas åtta gånger.  Detta är en kurs för dig som vill lära känna ditt inre och din kropp på ett nytt sätt. Det blir fokus på andning och att följa andetaget in till kroppens alla muskler och celler.  Denna kurs är för dig som vill stärka upp dina muskler och ditt mentala sinne samt lära dig om chakran. Utöver yoga och meditation kommer vi också att dansa och uttrycka kroppen med hjälp av rörelser och intuitiv dans.  Den fjärde träffen kommer vi att dricka ceremoniell kakao. Kakao bönan är en "superfood" som är en ypperlig kombination med Yoga och Dans.

Soundhealing

I våra soundhealingkurser använder vi främst Gongen men även andra healinginstrument.

Gongen är ett transformerande instrument som använts i många tusen år. Idag har man i vetenskaplig forskning sett att ljud påverkar oss människor. Vibrationerna från Gongen är transformerande och skapar en fridfull medvetenhet inom oss. Inom yogan menar man att ljudet påverkar vår hjärna, helar skadade celler och balanserar vårt chakrasystem.

Gongen sägs ha förmågan att ta oss till ett tillstånd bortom vårt sinne och våra tankarna,där vi kan uppleva en enhet och samhörighet med allt. Den tar oss tillbaka till vårt ursprung. Den oändliga källan av kärlek.

Om du behöver förändra gamla invanda mönster i tankar, känslor och handling som hindrar dig från att stå i direkt kontakt med din själ så sägs Gongen vara ett effektivt sätt att stödja dig i den processen.

Under Soundhealing kan du släppa på djupt liggande hinder, spänningar och blockeringar som håller dig tillbaka i livet och rent fysiskt.

Själsviskningar - Yogini Sanghat

Denna kurs är en kurs i yogisk filosofi, andlighet och om Mirakel, i gemenskap av kvinnlig energi i en härlig yogisk Sanghat. En Sanghat är en yogisk gemenskap och i detta fall ett systraskap. I denna kurs utgår vi från E-kursen Själsviskningar där jag vävt samman budskap från olika källor såsom Kundaliniyogan, Soundhealing, ACIM (En kurs i mirakler), Eckert Tolle, The Secret m.fl och handlar om hur vi kan skapa mirakel i våra liv med vår inre oändliga kraft.

Vi träffas i vackert och innerligt systraskap 6ggr under en termin och däremellan jobbar vi med uppgifterna i E-kursen Själsviskningar. Vi håller kontakten med varandra i en hemlig grupp på facebook där vi mellan träffarna kan ta upp funderingar vi möter, stötta och inspirera varandra. Varje träff har ett tema, vi mediterar och yogar. Vi dricker Yogitea och samtalar kring livets frågor, vi delar och stödjer. Vi låter massor av ljus symbolisera lägerelden som vi samlas kring. Vi ser var och ens fulla potential. Vi skapar Mirakel i våra liv.

Elever som gått kundaliniyoga/medicinsk yoga har förtur på denna kurs. Begränsat antal platser.

Lär dig meditera

I denna kurs lär vi oss många olika meditationstekniker från grunden. Vi utforskar olika meditationstekniker från mindfulness, helande meditationstekniker, meditation utan fokus, guidad meditation, mantrameditation, ljudmeditation med mera. Meditation kan beskrivas som att ta en mental dusch och på så vis kan du bland annat uppleva en större klarhet, ett enklare fokus och en skönare stabilitet i livet. Kursen passar utmärkt för dig som vill skapa en daglig rutin med meditation eller dig som vill fördjupa din upplevelse av meditationen du redan gör inom yoga eller på annat vis.

Kom å dansa

Kom och Dansa är frigörande och helt utan prestation. Vi träffas och njuter av härlig medryckande musik av alla de slag och göra olika övningar i frigörande dans för att låta kroppen bli fri och uttrycka det som finns inuti. Allt det vi tänker, känner och upplever lagras i kroppen och här får din kropp bara släppa taget om allt  och röra sig med musiken. Vi dansar till allt ifrån Rock’n’roll, Indiska Punjabi drums & Bollywood, klassisk musik, discomusik och vem vet kanske dyker nån gammal schlager upp?

Under träffarna ingår alltid några strechande mjukgörande övningar och varje träff avslutas med en guidad avslappning.

Gravidyoga

Gravidyogan vänder sig till dig som vill få en behaglig träning under graviditeten. Vi stärker muskler som är speciellt bra ha starka både under och efter graviditeten och som även kan vara till hjälp vid förlossningen. Fokus har vi också på bäckenbottenmuskulatur, andning och avslappning. Gravidyogan passar alla faser av graviditeten och är en gåva till både dig och din bebis. Genom medvetenheten som skapas får du en nära och inkännande kontakt med din kropp och anknytningen till din bebis fördjupas.

Breathwalk

En meditativ promenad i tystnad tillsammans. Breathwalk har många hälsogivande effekter och är ett enkelt, naturligt och effektivt sätt att må bra. Breathwalk påverkar kondition, cirkulation, hormonbalans, hjärtrytm, lungkapacitet och emotionell balans positivt. Kombinationen av olika andningstekniker, gång och medveten uppmärksamhet ger klarhet och lugn.

Genom att balansera upp kroppen och öppna upp bröstet avlastar breathwalken kroppen och ger lättnad åt ansträngda muskler och leder. Övningar för rygg och bröst underlättar andningen och ger en friskare rygg. Syresättningen och cirkulationen i kroppen ökar vilket påverkar hela kroppen positivt. Andningsövningarna ger bättre lungkapacitet och påverkar humöret. Långsam djupandning sänker nivån av stresshormoner i kroppen.

Familje yoga

Bokas som en privat yogalektion, läs under fliken behandlingar.

Familjeyoga passar föräldrar/förälder eller annan viktig vuxen med ett eller flera barn i ungefärlig ålder 6-11år. Svettigt, roligt, knasigt, mysigt och kom precis som ni är! Vi gör övningar för lugn och ro, för cirkulation i kroppen, för fördjupad kontakt och närvaro med varandra, för koncentration, balans i hjärna och nervsystem och för kroppskännedom.

Barnyoga

Med lekfullhet, dynamik varvas avslappnings och andningsövningar som passar barn. Barnyoga finns för barn i olika åldrar. En härlig upplevelse där barnet får lära sig att lyssna till sin kropp och sina känslor. Yogans syfte är att öka självkännedom och göra oss trygga i de vi är samtidigt som vi blir lugna och även stärks fysiskt.

Mindfulness

Mindfulness brukar på svenska översättas till medveten närvaro eller sinnesnärvaro. Träningen går ut på olika vardagsövningar och meditationsformer. Träning och praktiserande av mindfulness har många positiva effekter så som minskad upplevelse av stress, ökat fysiskt och psykiskt välbefinnande, förbättrad sömn samt förbättrad förmåga att hantera svåra situationer, känslor och fysisk smärta.

Yoga energyflow

Yogapass utformade för att skapa ett balanserat flöde i våra nadis (meridianer/energikanaler). Mer fysiska flöden blandas med inkännande dynamiska övningar liksom stilla positioner.

Yogatabata

Kraftfulla yogaövningar varvas med utsträckande övnigar under ett intensivt pass där andningen är en viktig del, passet avslutas med en lång djupavslappning.

Qi-Gong                     

Vi är glada att kunna erbjuda Qi Gong i Örnsköldsvik. Qi-gong är en kombination av andning, koncentration och lugna rörelser och har sin grund i Traditionell Kinesisk Medicin, en flertusenårig kunskap. Det finns över 2000 olika stilar av qi-gong.

Qi betyder energi och gong betyder rörelse. Kroppens alla organ och funktioner är beroende av energi i rörelse för att fungera.

Qi-gong balanserar och förbättrar cirkulationen av qi vilket påverkar kroppen. såväl fysiskt som mentalt och stärker kroppens självläkande förmåga.

Dah Jyi är den stil som lärs ut på Yogahälsan, en skön metod som allmänt balanserar din kropps qi.

Bra att veta

Vid plats är det möjligt att ansluta till kurserna under terminens gång.

Missade pass kan tas igen på andra kurser vid mån av plats under pågående kurs.

Om Yogahälsan måste ställa in ett pass så erbjuds en ny tid för det passet under samma termin.

 

Rabatt för dig som är arbetssökande, sjukskriven, sjukpensionär eller pensionär på heltid: 10%

Vill du dela upp din betalning? Kontakta oss per mejl eller telefon.